A legnépszerűbb honlapok egészség témában

A Freshy nemrégiben közzétette az ötven legnépszerűbb egészség és wellness témájú weboldal listáját. Amikor egészségünkről van szó, sokan az internethez fordulnak segítségért, és keresik-kutatják a válaszokat az őket égető kérdésekre.

Azonban az internet nagyon sok információt nyújt, néha pedig ezek ellent is mondanak egymásnak. Amikor az egészségünk a téma, fontos, hogy mindig éljünk forráskritikával. Ne higgyünk tehát el mindent és támaszkodjunk a hiteles forrásokra.

Ha saját, egészséggel, életmóddal kapcsolatos weboldalt szeretnénk létrehozni, akkor is tartsuk szem előtt a hitelességet. A sikeres weboldal az, ami világosan és hatékonyan mutatja be az üzenetünket. A felhasználóknak könnyen, minimális görgetéssel és kattintással meg kell találniuk azt, amit keresnek.

A honlap általános felépítésének logikusnak kell lennie. Nem számít, hogy mi az üzenetünk, vagy hogy azt hogyan értékesítjük, egy jól megtervezett, magával ragadó honlap nélkül nem fogjuk elérni a célközönséget. Az 50-es listában az egészséges táplálkozással, mozgással kapcsolatos honlapokat is megtaláljuk, aki ilyen témában érdekelt, annak inspiráló lehet áttekinteni, hogy hogy is csinálják a nagyok.

A lista élén

A Freshy listájának élén a Real Food Dieticians oldalt találjuk, amely a partnercégek termékeire hivatkozik közvetlen, de nem feltűnő módon. Egyszerű és mégis hatékony életmódoldal a MyFitnessPal, ami többféle előfizetést is kínál a vásárlóknak. A navigáció logikus és könnyen érhető, a felhasználók hatékonyan tudnak böngészni ezen az oldalon.

Mint ahogy igen népszerű a Yoga Journal oldala is, aminek színsémái szemet gyönyörködtetők, a tartalom informatív és érdekes, az itt megjelenő információk igen hasznosak.

Általánosságban elmondható, hogy egy egészséggel, életmóddal kapcsolatos honlap esetén fontos, hogy folyamatosan friss hírekkel, új kutatási eredményekkel örvendeztesse meg olvasóit. Sokan betegségeikre keresnek így alternatív gyógymódot, vagy legalábbis tudni szeretnék, hogy miben is érintettek pontosan.

Ezért fontos, hogy egy honlapon könnyen tudjuk tájékozódni, hogy pár kattintással megtalálhassuk azt, amit keresünk.

Sok egészséggel, fogyókúrával kapcsolatos weboldal kínál fizetős tartalmakat, ezeket jól elkülönülve, figyelemfelhívón érdemes közzétenni. A rövid szövegblokkok szintén a felhasználót segítik az olvasásban. Egy nagy terjedelmű, sűrű szöveg olvasása kimerítő lehet, így az értékes információk is elveszhetnek.

Ezzel szemben egy jól tagolt, rövid blokkokból álló szöveg olvasmányos, és sokkal jobban megmaradnak az itt olvasottak. Ügyelni kell arra, hogy milyen betűtípusokat, milyen grafikákat és képi elemeket használunk, ezeknek mind hitelesnek és vonzónak kell lenniük.

Összességében azt kell szem előtt tartani, hogy bármilyen nagyszerűek is a termékeink vagy a szolgáltatásaink, ha az olvasó nem vesz részt aktívan a weboldal látogatásában, akkor az erőfeszítéseink hiábavalók. A jó weboldaltervezés egyik alapja egy tiszta, könnyen navigálható oldal, ami a vásárlókat nemcsak behozza, hanem az értékes tartalom sokáig az oldalon is tartja őket. A jó színösszeállítású és nem túl zsúfolt oldalak kellemesek a szemnek. A túl sok kattintás helyett egy könnyen kezelhető navigáció beépítése szintén fontos.

Megosztás

Az alábbiakba is olvass bele

Miért romlanak a fogak terhesség alatt?

2024. március 29.|

A várandósság alatt a kötelező vizsgálatok közé tartozik a fogorvosi vizsgálat is, ez pedig nem véletlen. Ha ugyanis egy várandós nő elhanyagolja a rendszeres fogápolást nemcsak magának, de a babának is árthat.

A lakásfelújítás buktatóiról

2024. március 27.|

Manapság egyre többen vágnak bele a lakás és házfelújításba, a végeredmény pedig sajnos nem minden esetben olyan, amilyenre vágytak. A felújítási munkálatok sosem egyszerűek, és bizony számos buktatót rejtenek, miken megcsúszhat a projekt.

Ilyen napjainkban egy tökéletes ruházati eladó

2023. november 24.|

Manapság egyre több ember számára fontos a megjelenés, a stílus és az elegancia. Azzal azonban nem mindenki van tisztában, hogy milyen stílusú, milyen fazonú ruha állna neki jól, ilyenkor pedig jól jöhet egy hozzáértő véleménye,