Amikor a világ egyik legismertebb nője ad tanácsot: Kim Kardashian

Kim Kardashian neve mindenki előtt ismert, csak az Instagramon 318 millióan követik. Minden egyes posztjára több tízezren reagálnak, és csak megtippelni tudjuk, hogy hány ember életére van közvetlenül hatással az, amit ilyenkor mond és mutat.

Ma kétségkívül egy olyan világban élünk, ahol muszáj követni valakit, muszáj figyelni a ruháját, a haját, a mozgását, csak azért, hogy egy kicsit rá tudjunk hasonlítani. De mi történik akkor, amikor ez az ismert ember egy olyan tanácsot ad, ami amúgy rossz hatással van az emberek önértékelésére és a mentális egészségére?

Kim Kardashian a New York Timesnak adott egy interjút, amiben azt közölte, hogy a szépségért cserébe még az ürüléket is megenné. Természetes ezt senki sem értette szó szerint, és miközben a legtöbben csak nevettek a kijelentésén, másokban feléledt a józan ész vészjelzője.

A 41 éves celeb egyszerre influenszer és egy beauty márka üzletasszonya is, így minden szavának nagy súlya van. Ha pedig egy ilyen hatalommal rendelkező nő azt mondja, hogy ha úgy hozná a szükség, akkor egy nagy adag ürüléket is elfogyasztana, akkor nagyon rossz üzenetet közvetít a rajongóinak és a követőinek.

A fiatalságért bármit meg kell tenni?

A fiatalság és a szépség egyet jelent az egészséges életmóddal, de csak addig, amíg nem esünk át a ló túloldalára. Kim egy másik interjúban éppen arról beszélt, hogy többször betegre éheztette magát csak azért, hogy beleférjen egy ruhába.

Ennél a pontnál már érezzük, hogy a fiatal kinézet mégsem egyenlő az egészséggel, hiszen az éheztetés nem segíti a testünk működését. Az pedig, hogy ezt a száz millió követője is elolvassa, elfogadja és kipróbálja, még veszélyesebbé válik.

Kim Kardashian

Kim Kardashian

Valójában minden ember maga dönti el, hogy mit csinál a testével. De amikor valaki influenszer státuszba lép, akkor felelősséggel tartozik a követői iránt is. Nem mindegy, hogy valaki azért nézi az internetre felrakott képeket, mert szépek, vagy azért, mert vágyik rájuk. Amíg csak gyönyörködünk bennük, esetleg unaloműzés céljából nézegetjük a képeket, addig nincs semmi baj. Ha azonban elfogadjuk, hogy az éheztetés jó dolog, és mi is elkezdjük követni a trendet, akkor az egészségünkkel játszunk. Egy ekkora befolyást pedig nem szabad félvállról venni.

A veszélyes trendek terjedése

A Kardashianek teljesen megváltoztatták a szépségről alkotott elképzelésinket, és folyamatosan alakítják az ideális testről alkotott véleményünket. Milliók figyelik a nők lépéseit, hogy azonnal leutánozhassák őket. Az ikonikus kontúrozás, a szájceruza és az ívelt szemöldök rengeteg országban köszön vissza a hétköznapi nők arcán is. De ennél sokkal tovább kell mennünk, hiszen a plasztikai sebészeti eljárások és a fogyókúrás trendek is megjelennek, amihez csatlakoznak az éheztetés vagy az ilyen ürülékes gondolatok.

Ha pedig valamit többszáz millióan követnek, akkor előbb vagy utóbb még többen fogják elfogadni. Innentől kezdve ezeknek az üzeneteknek súlya van, és egy olyan világba kerülünk, ahol minden a külsőségekre épül.

Megosztás

Az alábbiakba is olvass bele

Sikeres nők az építőiparban

2023. január 24.|

Az építőiparban a statisztikák szerint 90 százalékban férfiak dolgoznak, mindössze 10 százalék a nők aránya. Pedig ebben az iparágban is szükség van a nőkre, a hatékony csapatmunkához nélkülözhetetlen a nők szerepvállalása.

Cukrászda-trendek

2023. január 22.|

Általában a „divat” szó hallatán kifutók, túlárazott ruhaköltemények, vagy az éppen menő frizurák jutnak eszünkbe. A legtöbb ember ehhez a kifejezéshez a megjelenést köti, és nem is véletlenül, hiszen a szépségipar nagyon komoly tényező a