Digitális divat – népszerű, XXI. századi munkakörök, pénzkereti lehetőségek

A legtöbben, ha meghalljuk a „divat” szót, a megjelenésünkhöz köthető fogalmakra asszociálunk: ruhákra, frizurákra, kiegészítőkre. Ez nem is meglepő, hiszen a szépségipar és a divatbemutatók mind komoly tényezőt jelentenek a gazdaságban és a mindennapi életünkre is hatást gyakorolnak.

Tömérdek reklámot láthatunk nap, mint nap a TV-ben, az interneten, vagy újságokban, plakátokon melyek egy-egy felkapott márka termékeit mutatják be. Ugyanakkor a divat ennél jóval több területen érezteti hatását. Vannak felkapott ételek és italok, zenék, filmek, játékok és még hosszan sorolhatnánk.

A trendek tehát életünk szinte minden aspektusában megjelennek, elvégre ahol választási lehetőség van, ott mindig lesz egy népszerű alternatíva – amint ez elég széles körben terjed el, technikailag divatról beszélünk.

Divatos munkák, új trendek

Bármilyen furcsának tűnhet, a fent megállapítottak vonatkoznak a munka világára is. Nagyon régóta megvannak a felkapott munkakörök, pozíciók, melyek birtokosai büszkén említik a munkájukat ismerkedéskor. Elég megnézni a legnépszerűbb egyetemi szakokat, és máris lehet elképzelésünk ezeket a munkákat illetően.

A jog, a különböző mérnöki szakok, a közgazdaság örökös elemei a top 10 legnépszerűbb egyetemi szaknak – nem véletlenül, elvégre „fehérgalléros” munkakörök magas kereseti lehetőséggel.

A XXI. század két feltörekvője ezen a téren a média és az informatika. Ez utóbbi népszerűsége hihetetlen gyorsasággal növekedett, több évben is a legtöbbet választott egyetemi szakiránynak számított hazánkban és külföldön egyaránt a The Princeton Review tanúsága szerint. Mindez érthető, hiszen a relatíve új terület számos lehetőséget tartogat, jó keresettel és kényelmes munkakörülményekkel.

Természetesen a digitális világ nem csak egyetemi diplomával rendelkezőknek kínál népszerű, jólfizető munkalehetőséget. A XXI. század máris számos sikertörténetet generált, melyek főhősei youtube-ra, tik-tokra, esetleg beauty-vlogokra gyártanak tartalmakat. A Z-generáció számára ezek már ugyanolyan vonzó opciók, mint a film vagy zeneipar sztárjainak élete.

Nem mehetünk el szó nélkül a kriptopiac mellett sem, hiszen folyamatosan növekszik az érdeklődés iránta. Ezt bizonyítja a témával foglalkozó weblapok és youtube csatornák egyre növekvő látogatottsága. A Bitcoinhoz hasonló digitális valuták számos olyan ember érdeklődését is felkeltették, akik előtte nem foglalkoztak gazdasággal, és nincs is ilyen irányú végzettségük.

Mégis, a jelenség egyfajta XXI. századi, digitális aranylázként söpör végig az interneten, és egyelőre nem úgy tűnik, hogy az érdeklődés csökkenni fog.

Az egyik legnagyobb előnye, hogy mindenki számára könnyen hozzáférhető – ellentétben a hagyományos tőzsdével, ami nem a „kis halaknak” kedvez. Ráadásul a kripto piacba nem kell feltétlenül nagy összeggel beszállni, sőt kimondottan ajánlott kicsiben (akár néhányszáz forinttal) kezdeni. Nyilván ebben az esetben nem válunk multimilliomossá heteken belül, de nem is bukhatunk nagyot – viszont a kalandnak így is részesei lehetünk, belekóstolhatunk az új „őrületbe”.

Kimennek-e valaha a trendek a divatból?

Amíg a társadalmunk megmarad, a divat is részét fogja képezni, hiszen azt a népszerű választások, a tömegek érdeklődése generálja. Ez bizonyos esetekben előnyös, hiszen széles körben terjeszt el ételeket, italokat, népszerű zenéket, máskor hátrányos is lehet, hiszen sokan nyomást éreznek arra, hogy kövessék a trendeket.

Akár örülünk a divat útmutatásának, akár nem, egészen biztosan velünk marad. Azonban az, hogy követjük-e, illetve ha igen, mely területeken, csakis rajtunk múlik.

Megosztás

Az alábbiakba is olvass bele

Ilyen napjainkban egy tökéletes ruházati eladó

2023. november 24.|

Manapság egyre több ember számára fontos a megjelenés, a stílus és az elegancia. Azzal azonban nem mindenki van tisztában, hogy milyen stílusú, milyen fazonú ruha állna neki jól, ilyenkor pedig jól jöhet egy hozzáértő véleménye,

Így változtassuk meg az életmódunkat és a mentalitásunkat

2023. szeptember 4.|

Az életmódváltást sokan januárra hagyják, hiszen az új évvel új szokásokat szeretnének beiktatni az életükbe, de az az igazság, hogy aki igazán komolyan veszi a dolgot, az az év bármely szakában meg tudja változtatni az

Tényleg van szépítő hatása az infraszaunázásnak?

2023. augusztus 16.|

Az infraszaunát sokan sokféle problémára használják, de egyre inkább terjed az a nézet, hogy szépülésre, fiatalításra is sikerrel alkalmazható. Bár akadnak, akik nagyon szkeptikusak ezzel kapcsolatban, de a helyzet az, hogy az infraszaunával valóban lehet