Digitális divat – népszerű, XXI. századi munkakörök, pénzkereti lehetőségek

A legtöbben, ha meghalljuk a „divat” szót, a megjelenésünkhöz köthető fogalmakra asszociálunk: ruhákra, frizurákra, kiegészítőkre. Ez nem is meglepő, hiszen a szépségipar és a divatbemutatók mind komoly tényezőt jelentenek a gazdaságban és a mindennapi életünkre is hatást gyakorolnak.

Tömérdek reklámot láthatunk nap, mint nap a TV-ben, az interneten, vagy újságokban, plakátokon melyek egy-egy felkapott márka termékeit mutatják be. Ugyanakkor a divat ennél jóval több területen érezteti hatását. Vannak felkapott ételek és italok, zenék, filmek, játékok és még hosszan sorolhatnánk.

A trendek tehát életünk szinte minden aspektusában megjelennek, elvégre ahol választási lehetőség van, ott mindig lesz egy népszerű alternatíva – amint ez elég széles körben terjed el, technikailag divatról beszélünk.

Divatos munkák, új trendek

Bármilyen furcsának tűnhet, a fent megállapítottak vonatkoznak a munka világára is. Nagyon régóta megvannak a felkapott munkakörök, pozíciók, melyek birtokosai büszkén említik a munkájukat ismerkedéskor. Elég megnézni a legnépszerűbb egyetemi szakokat, és máris lehet elképzelésünk ezeket a munkákat illetően.

A jog, a különböző mérnöki szakok, a közgazdaság örökös elemei a top 10 legnépszerűbb egyetemi szaknak – nem véletlenül, elvégre „fehérgalléros” munkakörök magas kereseti lehetőséggel.

A XXI. század két feltörekvője ezen a téren a média és az informatika. Ez utóbbi népszerűsége hihetetlen gyorsasággal növekedett, több évben is a legtöbbet választott egyetemi szakiránynak számított hazánkban és külföldön egyaránt a The Princeton Review tanúsága szerint. Mindez érthető, hiszen a relatíve új terület számos lehetőséget tartogat, jó keresettel és kényelmes munkakörülményekkel.

Természetesen a digitális világ nem csak egyetemi diplomával rendelkezőknek kínál népszerű, jólfizető munkalehetőséget. A XXI. század máris számos sikertörténetet generált, melyek főhősei youtube-ra, tik-tokra, esetleg beauty-vlogokra gyártanak tartalmakat. A Z-generáció számára ezek már ugyanolyan vonzó opciók, mint a film vagy zeneipar sztárjainak élete.

Nem mehetünk el szó nélkül a kriptopiac mellett sem, hiszen folyamatosan növekszik az érdeklődés iránta. Ezt bizonyítja a témával foglalkozó weblapok és youtube csatornák egyre növekvő látogatottsága. A Bitcoinhoz hasonló digitális valuták számos olyan ember érdeklődését is felkeltették, akik előtte nem foglalkoztak gazdasággal, és nincs is ilyen irányú végzettségük.

Mégis, a jelenség egyfajta XXI. századi, digitális aranylázként söpör végig az interneten, és egyelőre nem úgy tűnik, hogy az érdeklődés csökkenni fog.

Az egyik legnagyobb előnye, hogy mindenki számára könnyen hozzáférhető – ellentétben a hagyományos tőzsdével, ami nem a „kis halaknak” kedvez. Ráadásul a kripto piacba nem kell feltétlenül nagy összeggel beszállni, sőt kimondottan ajánlott kicsiben (akár néhányszáz forinttal) kezdeni. Nyilván ebben az esetben nem válunk multimilliomossá heteken belül, de nem is bukhatunk nagyot – viszont a kalandnak így is részesei lehetünk, belekóstolhatunk az új „őrületbe”.

Kimennek-e valaha a trendek a divatból?

Amíg a társadalmunk megmarad, a divat is részét fogja képezni, hiszen azt a népszerű választások, a tömegek érdeklődése generálja. Ez bizonyos esetekben előnyös, hiszen széles körben terjeszt el ételeket, italokat, népszerű zenéket, máskor hátrányos is lehet, hiszen sokan nyomást éreznek arra, hogy kövessék a trendeket.

Akár örülünk a divat útmutatásának, akár nem, egészen biztosan velünk marad. Azonban az, hogy követjük-e, illetve ha igen, mely területeken, csakis rajtunk múlik.

Megosztás

Az alábbiakba is olvass bele

Így változtassuk meg az életmódunkat és a mentalitásunkat

2023. szeptember 4.|

Az életmódváltást sokan januárra hagyják, hiszen az új évvel új szokásokat szeretnének beiktatni az életükbe, de az az igazság, hogy aki igazán komolyan veszi a dolgot, az az év bármely szakában meg tudja változtatni az

Tényleg van szépítő hatása az infraszaunázásnak?

2023. augusztus 16.|

Az infraszaunát sokan sokféle problémára használják, de egyre inkább terjed az a nézet, hogy szépülésre, fiatalításra is sikerrel alkalmazható. Bár akadnak, akik nagyon szkeptikusak ezzel kapcsolatban, de a helyzet az, hogy az infraszaunával valóban lehet

Ezek a bútorok kerüljenek a ház egyes helyiségeibe

2023. július 7.|

Ma egy izgalmas témáról fogunk beszélni, méghozzá arról, hogy melyik bútor melyik helyiségbe illik a legjobban. Hiszen a helyes bútorválasztás segít abban, hogy otthonunk hangulatos és funkcionalitásban gazdag legyen.