Ilyen napjainkban egy tökéletes ruházati eladó

Manapság egyre több ember számára fontos a megjelenés, a stílus és az elegancia. Azzal azonban nem mindenki van tisztában, hogy milyen stílusú, milyen fazonú ruha állna neki jól, ilyenkor pedig jól jöhet egy hozzáértő véleménye, aki segít eligazodni a különböző divatirányzatok között.

A tévhitekkel ellentétben a ruházati eladó nem egyenlő a bolti eladóval. Munkája során ugyanis a ruházati eladónak nem csak az a dolga, hogy eladja a vásárló által kiválasztott ruhadarabot, vagy ruhadarabokat, hanem javaslatokat kell tennie az adott ruhákkal kapcsolatban, segítenie kell a vásárlót különböző hasznos tanácsokkal.

Egy ruházati eladónak napjaikban tisztába kell lennie a divattal, és ismernie kell a legújabb trendeket is. Tudnia kell, hogy az adott színű szoknya milyen árnyalatú felsővel mutatna jól, illetve azt is meg kell tudnia állapítania, hogy a vásárló alakjára milyen fazonú ruha fog tökéletesen illeni.

Egy ruházati eladó emellett fenntartja az üzlet belső terének összhangját, illetve az aktualitásnak megfelelően külső kirakatokat, és belső dekorációkat tervez és készít el.

Így tudsz valóban jó ruházati eladóvá válni

Amikor valaki el szeretne végezni egy eladói szakképesítést, akkor általában elsajátítja a munkakör, illetve a foglalkozáshoz szükséges kompetenciákat. Az a személy, aki eladónak készül, megtanulja többek között azt is, hogy hogyan tájékoztassa a vásárlóit, de munkája során emellett ellát olyan feladatokat is, mely a raktározással, az eladásra kerülő árú átvételével, az állagmegóvással, az értékesítésre történő előkészítéssel kapcsolatos. Mindemellett a képzés során az eladó a kereskedelmi egység szabályszerű működéséről szóló eladói teendőket is ellátja.

Minden kereskedelemben dolgozó számára fontos kell, hogy legyen az hogy a vásárló ne csak megvegye a kiválasztott terméket, hanem szeressen is az üzletbe bejárni, merjen tanácsot, segítséget kérni szükség esetén, egy profi kereskedő pedig képes mindenféle probléma helyzetet jól megoldani, gondolhatunk itt a vásárlók problémáira, az alkalmazottak közötti összetűzésekre, vagy éppen a beszállítókkal kapcsolatos problémákra.

Így tudjuk napjainkban könnyen és egyszerűen megszerezni a ruházati eladó képesítést

A ruházati eladó szakirány akkor lehet ideális választás számunkra, ha imádjuk a ruhákat, a divatot és szeretünk öltözködni. Empatikusak és segítőkészek tudunk lenni másokkal, tapintatosan tudjuk a vásárlót ellátni hasznos tanácsokkal az öltözködésükkel kapcsolatosan.

A ruházati eladó tanfolyam 80 elméleti online órából áll, a képzéshez azonban szükség van alapfokú iskolai végzettségre, illetve az egészségügyi alkalmasságra is. A képzés során a tanfolyamon indulók többek között megtanulják fogadni a vásárlót, és felmérni az igényeit, összeállítani, és előkészíteni kiszállításra az online rendelt árukat, kezelni a vásárlói adatokat, illetve rögzíteni azokat az adatbázisban.

Emellett megtanulja kezelni a pénztárgépet, vezetni a bolti nyitvatartásokat, illetve szakszerűen intézni a vásárlók reklamációit is.

Megosztás

Az alábbiakba is olvass bele

Miért romlanak a fogak terhesség alatt?

2024. március 29.|

A várandósság alatt a kötelező vizsgálatok közé tartozik a fogorvosi vizsgálat is, ez pedig nem véletlen. Ha ugyanis egy várandós nő elhanyagolja a rendszeres fogápolást nemcsak magának, de a babának is árthat.

A lakásfelújítás buktatóiról

2024. március 27.|

Manapság egyre többen vágnak bele a lakás és házfelújításba, a végeredmény pedig sajnos nem minden esetben olyan, amilyenre vágytak. A felújítási munkálatok sosem egyszerűek, és bizony számos buktatót rejtenek, miken megcsúszhat a projekt.

Ilyen napjainkban egy tökéletes ruházati eladó

2023. november 24.|

Manapság egyre több ember számára fontos a megjelenés, a stílus és az elegancia. Azzal azonban nem mindenki van tisztában, hogy milyen stílusú, milyen fazonú ruha állna neki jól, ilyenkor pedig jól jöhet egy hozzáértő véleménye,