Ismeretlen injekciókkal támadják a lányokat a szórakozóhelyeken

A hölgyek eddig is tudták, hogy az éjszakai szórakozóhelyeken a szokásosnál jobban kell vigyázniuk, mivel elég egy óvatlan pillanat ahhoz, hogy valami belekerüljön a poharukba. Most azonban ennél sokkal többről van szó, mivel egyre több országban jelennek meg a rejtélyes tűszúrásos támadások, amiket eddig nem tudtak megmagyarázni a hatóságok.

Legelőször Angliából kaptunk ilyen híreket, azonban most Franciaországban is terjedni kezdett, ami egyre több lányból vált ki rettegést.

Az elmúlt hónapokban legalább háromszáz esetet rögzítettek, ahol tűkkel szúrtak meg valakit. Egyre többen dolgoznak az ügyön, de nem lehet tudni, hogy ki és miért csinálja, ahogy arra sem derült fény, hogy mi van a fecskendőben. Az éjszakai bárok tulajdonosai, de ma már a zenekarok is felhívják a szórakozók figyelmét a veszélyre. Most már Belgiumból és Hollandiából is rögzítettek eseteket, azonban a HIV-re és a hepatitiszre is negatív lett a teszt.

Mit lehet tudni a támadásokról?

Az éjszakai életben évtizedek óta megszokták, hogy az olyan kábítószerek, mint a GHB veszélyeivel kell szembenézniük, amelyeket általában erőszaktevők vagy tolvajok használnak úgy, hogy a port a figyelmetlen mulatozó poharába csempészik, majd egyszerűen kivárják a hatását. Az új támadások azonban ennél sokkal tovább mennek.

Egy eddig ismeretlen anyagot fecskendőbe tesznek, majd a mulató figyelmét elterelik, és egy óvatlan pillanatban megszúrják. Elsősorban éjszakai klubokban történnek az incidensek, de előfordult már olyan eset is, hogy a támadók olyan emberekkel randevúztak, akiket a közösségi oldalakon keresztül ismertek meg. A legtöbbet eset olyan egyetemi városokban történt, mint Nottingham, Liverpool, Manchester és Newcastle.

A hatóságok eleinte úgy gondolták, hogy az esetek során használt kábítószerek ugyanazok, mint az italokban használt kábítószerek, például a Rohypnol (roofie) vagy a GHB, amelyek erőszakhoz használt drogként ismertek. Ezek az injekciók egyensúlyvesztést, látászavarokat, hányingert és hányást, zavartságot és eszméletvesztést okozhatnak.

Az új támadásoknál az áldozatok többsége 18 és 24 év közötti nő, akik bizsergető érzésről és azonnali tünetekről számolnak be, amik az álmosság, hányás, eszméletvesztés vagy memóriazavar szokott lenni.

Mit lehet tenni a támadások ellen?

Teljesen érthető, hogy egyre többen döntenek az otthon maradás mellett, azonban be kell látnunk, hogy ez nem oldja meg a problémát. A 18 éves fiatalok arra vágynak, hogy végre kiszabaduljanak, és legalább néhány kellemes estét eltöltsenek a barátaikkal. Ettől függetlenül nagyon fontos, hogy a hölgyek inkább csoportosan mozogjanak, és folyamatosan figyeljenek a társaikra. Ha valaki hirtelen rosszul lesz, akkor lesz kire támaszkodnia, ugyanakkor senki sem tudja észrevétlenül kivezetni a helyiségből.

Az éjszakai szórakozás sajnos több veszélyt rejt magában, ami sokszor éppen az egészségünkre lesz hatással. Egy kellemetlen éjszaka után az ember egy életre megváltozik, úgyhogy tegyünk meg minden tőlünk telhetőt a megelőzés érdekében, biztos, ami biztos.

Megosztás

Az alábbiakba is olvass bele

Sikeres nők az építőiparban

2023. január 24.|

Az építőiparban a statisztikák szerint 90 százalékban férfiak dolgoznak, mindössze 10 százalék a nők aránya. Pedig ebben az iparágban is szükség van a nőkre, a hatékony csapatmunkához nélkülözhetetlen a nők szerepvállalása.

Cukrászda-trendek

2023. január 22.|

Általában a „divat” szó hallatán kifutók, túlárazott ruhaköltemények, vagy az éppen menő frizurák jutnak eszünkbe. A legtöbb ember ehhez a kifejezéshez a megjelenést köti, és nem is véletlenül, hiszen a szépségipar nagyon komoly tényező a