Selma Blair emelt fővel küzd a szklerózis multiplex ellen

Selma egy látszólag normális, a felső-középosztályba tartozó zsidó családban nevelkedett, azonban hét éves korában rászokott az alkoholra, miután felfedezte a bor mámorító hatását. A komor hétköznapokat úgy élte meg, mint a boldogtalan családi életet, amiben csak a magániskola segített.

Rájött, hogy az otthoni sötétségen kívül van máshol is élet, nem véletlen, hogy később a filmek és a divat világába menekült. A gyilkos humorához és a rendkívüli intelligenciájához azonban nem igazán talált jó szerepet. Sokszor klinikai depresszióval küzdött, majd az egyik netflixes forgatáson közölték vele a borzasztó hírt.

Valamiért nem vették komolyan a tüneteit, évek óta beteg volt, mire megkapta a végső diagnózist. Ez a betegség, pontosabban az, hogy megtudta a probléma gyökerét, nagy változást hozott az életében. Már nemcsak egy láthatatlan erő ellen harcolt, hanem valami ellen, aminek volt neve és pontos befejezése. Tudta, hogy az élők sorába akar tartozni, így a divatban találta meg önmagát, azóta is úgy hordja a járását segítő botot, mint senki más. Egyszerre mutatja meg az erejét és a sebezhetőségét, amivel milliók számára vált igazi példaképpé.

Selmának nehéz döntést kellett meghoznia

Amikor egy színészt olyan betegség támad meg, ami nemcsak a mozgását, hanem a beszédét is megnehezíti, akkor vagy teljesen visszavonul, vagy teljesen felfedi magát az emberek előtt. A színésznőről készült filmben elképesztően őszintén vállal fel mindent, nemcsak a hétköznapokban, hanem a kamera előtt is megmutatja az eshetőségét. Elmesélte, hogy az orvosok mindig egy mentális zavar miatt küldték haza, nem foglalkoztak az olyan tünetekkel, mint a fájdalom, az elviselhetetlen fáradság és a kordinációs- vagy beszédzavarok.

Ez a betegség nagyon agresszív tünetekkel járt, ráadásul Selmán semmilyen kezelés nem segített. Végül az őssejt-transzplantáció mellett döntött, ami a legkockázatosabb beavatkozás, és ahol őt is a szó szerinti klinikai halál állapotából hozták vissza. A filmet nézve szó szerint együtt sírunk vele, miközben a nevetés sem maradhat el. Egy biztos, ez a nő annyi energiát ad át, mint amennyit sok egészséges ember sem tudna. Nincsenek benne hazug szavak, pontosan látjuk, ahogy anyaként erősnek mutatja magát, majd ahogy a magányban összeomlik.

A betegsége segített valóra váltani az álmát

Selma elmondása alapján mindig is író szeretett volna lenni, de aztán a tanárnője színészi szakra tanácsolta. A fiatal énje ezt úgy fogta fel, mint aki vacakul ír, úgyhogy ez a tervét akkor félretette. Most azonban a betegsége miatt nem tud színészkedni, úgyhogy elővehette a számítógépét, hogy kegyetlen őszinteséggel írja le mindazt, amit az emberek titkolni szoktak. Megosztja az öngyilkossági kísérleteit, az alkoholizmust, a szexuális abúzusokat és a szüleivel való viszonyát, meg persze a betegségét. Selma legnagyobb ereje az őszinteségben rejlik. Nem titkolózik, hanem feltárja önmagát, amivel tényleg rengeteg embernek vált a példaképévé.

Megosztás

Az alábbiakba is olvass bele

Egészségesebb és olcsóbb a fűtés klímával

2022. szeptember 15.|

Az emelkedő energiaárak hatására a többség elkezdett alternatív fűtési megoldások között nézelődni. A gáz ára ugyanis már olyan mértékben emelkedett meg, amit már kevesen engedhetnek meg maguknak, főként egy nem túl korszerű otthonban. A másik

Háziasszony képző: így használd a purhabot

2022. szeptember 14.|

A poliuretán hab vagy purhab egy olyan termék, amely nagyon népszerűvé vált, mivel könnyen használható és számos alkalmazási területe van a barkácsolás és a felújítások világában. Az alábbiakban elmagyarázunk mindent, amit erről a szigetelőhabról tudni

Az úszás fogyaszt és egészségesen tart

2022. szeptember 14.|

Amikor le akarjuk dobni a felesleges kilókat, akkor először a futásra szoktunk gondolni. Még az is lehet, hogy néhány napon keresztül rászánjuk magunkat a félmaratonra, azonban vagy a hőség elviselhetetlen, vagy a hideg érkezik meg