Trendi függönyök és redőnyök – fókuszban a természetes fény

A lakberendezés divatja is folyton változik, egyre-másra köszöntenek be az új trendek, melyek között vannak, amelyek hosszú időre meghatározóak lesznek. Vagy épp eltűnnek egy időre, mint a függönyök, melyek most újra divatba jönnek.

A GoodHomes magazin számolt be arról, hogy melyek a mostani trendek, és tanácsokat is ad arra nézve, hogy a trükkös helyeket hogy lehet függönnyel feldobni. A függöny kiválasztásakor sok mindent át kell gondolni, anyagot, színt, mintát, a függöny és a redőny méretezését, a függönyök felakasztását.

Ez persze attól is függ, hogy milyen függönyről van szó, a függönybe varrt fémkarikákkal például természetes redőzést lehet elérni, ez pedig igazán elegánssá teszi a végeredményt. Könnyed és modern hatás érhető el a hullámos fejrészekkel, így a függöny lágy, laza ráncokban helyezkedik el.

Általános tanács, hogy a rövid függönyök kisebbnek láttatják az ablakot, lehetőség szerint ezek használatától óvakodni kell. Fontos, hogy meg kell találni az egyensúlyt a magánélet védelme és a természetes fény beengedése között.

Ez most a divat – előtérben a zöldek és a luxus

A bársony függönyök nemrég újra divatba jöttek, igazán luxus hatást keltenek. Puha, nehéz és gyönyörű textúrájú függönyök, melyek akkor is ideálisak, amikor melegen szeretné valaki tartani az otthonát. A mély, telített árnyalatok és a világosabb, élénkebb színek is ugyanúgy illeszkedhetnek az otthonunkhoz, utóbbiakat akkor érdemes választani amikor a berendezés semlegesebb. A bársony mindig is elegáns választás lesz.

A 2019-es pandémia idején az emberek nagyon sok időt töltöttek zárt térben, és ez hozta magával azt, hogy a lakberendezésben is keresték a természetet. Ez ihlette a dzsungel-témájú textíliákat, a pálmás nyomatokat is, melyek a függönyökön is megjelentek. Rattan bútorokhoz kifejezetten illik a dús, zöld növényekkel telezsúfolt függöny.

A modern vidéki stílus is divatba jött, ebben a stílusban keveredik a hagyományos és a modern, a mintákat pedig a szép virágok és a vidéki ihletésű nyomatok jelentik. A színek itt semlegesebbek, mint a dzsungel esetében, a szürke, a halvány rózsaszín és a zsályazöld jelenthetik a bázist. Ehhez a barátságos bútorok illenek, és a finom kockás minták is.

A tengerzöld színek is nemrég jelentek meg a lakberendezésben, ezek önmagukban igen karakteresek, így érdemes megfontolni az ombre használatot. Mint ahogy évek óta a fenntarthatóság is divatban van, a függönyöket nézve is létező divatról van szó: a kender például környezetbarát, fenntartható megoldást kínál.

A természethez való közelséggel harmóniában a függönyök területén is divat a halványzöld. Ilyen az eukaliptusz, a zsálya, és a páfrányfenyő, ezek a színek illenek a tavaszhoz, a megújuláshoz is.

A redőnyök is nagyon divatosak, itt is széles a választék, fontos, hogy törekedjünk a jó minőségre, az olyan redőnyök beszerzésére, melyek nemcsak az árnyékolásban, hanem a hő- és hangszigetelésben is aktívan részt vesznek.

Megosztás

Az alábbiakba is olvass bele

Ilyen napjainkban egy tökéletes ruházati eladó

2023. november 24.|

Manapság egyre több ember számára fontos a megjelenés, a stílus és az elegancia. Azzal azonban nem mindenki van tisztában, hogy milyen stílusú, milyen fazonú ruha állna neki jól, ilyenkor pedig jól jöhet egy hozzáértő véleménye,

Így változtassuk meg az életmódunkat és a mentalitásunkat

2023. szeptember 4.|

Az életmódváltást sokan januárra hagyják, hiszen az új évvel új szokásokat szeretnének beiktatni az életükbe, de az az igazság, hogy aki igazán komolyan veszi a dolgot, az az év bármely szakában meg tudja változtatni az

Tényleg van szépítő hatása az infraszaunázásnak?

2023. augusztus 16.|

Az infraszaunát sokan sokféle problémára használják, de egyre inkább terjed az a nézet, hogy szépülésre, fiatalításra is sikerrel alkalmazható. Bár akadnak, akik nagyon szkeptikusak ezzel kapcsolatban, de a helyzet az, hogy az infraszaunával valóban lehet