Trendi függönyök és redőnyök – fókuszban a természetes fény

A lakberendezés divatja is folyton változik, egyre-másra köszöntenek be az új trendek, melyek között vannak, amelyek hosszú időre meghatározóak lesznek. Vagy épp eltűnnek egy időre, mint a függönyök, melyek most újra divatba jönnek.

A GoodHomes magazin számolt be arról, hogy melyek a mostani trendek, és tanácsokat is ad arra nézve, hogy a trükkös helyeket hogy lehet függönnyel feldobni. A függöny kiválasztásakor sok mindent át kell gondolni, anyagot, színt, mintát, a függöny és a redőny méretezését, a függönyök felakasztását.

Ez persze attól is függ, hogy milyen függönyről van szó, a függönybe varrt fémkarikákkal például természetes redőzést lehet elérni, ez pedig igazán elegánssá teszi a végeredményt. Könnyed és modern hatás érhető el a hullámos fejrészekkel, így a függöny lágy, laza ráncokban helyezkedik el.

Általános tanács, hogy a rövid függönyök kisebbnek láttatják az ablakot, lehetőség szerint ezek használatától óvakodni kell. Fontos, hogy meg kell találni az egyensúlyt a magánélet védelme és a természetes fény beengedése között.

Ez most a divat – előtérben a zöldek és a luxus

A bársony függönyök nemrég újra divatba jöttek, igazán luxus hatást keltenek. Puha, nehéz és gyönyörű textúrájú függönyök, melyek akkor is ideálisak, amikor melegen szeretné valaki tartani az otthonát. A mély, telített árnyalatok és a világosabb, élénkebb színek is ugyanúgy illeszkedhetnek az otthonunkhoz, utóbbiakat akkor érdemes választani amikor a berendezés semlegesebb. A bársony mindig is elegáns választás lesz.

A 2019-es pandémia idején az emberek nagyon sok időt töltöttek zárt térben, és ez hozta magával azt, hogy a lakberendezésben is keresték a természetet. Ez ihlette a dzsungel-témájú textíliákat, a pálmás nyomatokat is, melyek a függönyökön is megjelentek. Rattan bútorokhoz kifejezetten illik a dús, zöld növényekkel telezsúfolt függöny.

A modern vidéki stílus is divatba jött, ebben a stílusban keveredik a hagyományos és a modern, a mintákat pedig a szép virágok és a vidéki ihletésű nyomatok jelentik. A színek itt semlegesebbek, mint a dzsungel esetében, a szürke, a halvány rózsaszín és a zsályazöld jelenthetik a bázist. Ehhez a barátságos bútorok illenek, és a finom kockás minták is.

A tengerzöld színek is nemrég jelentek meg a lakberendezésben, ezek önmagukban igen karakteresek, így érdemes megfontolni az ombre használatot. Mint ahogy évek óta a fenntarthatóság is divatban van, a függönyöket nézve is létező divatról van szó: a kender például környezetbarát, fenntartható megoldást kínál.

A természethez való közelséggel harmóniában a függönyök területén is divat a halványzöld. Ilyen az eukaliptusz, a zsálya, és a páfrányfenyő, ezek a színek illenek a tavaszhoz, a megújuláshoz is.

A redőnyök is nagyon divatosak, itt is széles a választék, fontos, hogy törekedjünk a jó minőségre, az olyan redőnyök beszerzésére, melyek nemcsak az árnyékolásban, hanem a hő- és hangszigetelésben is aktívan részt vesznek.

Megosztás

Az alábbiakba is olvass bele

A nyelvtanulás mentális egészségügyi előnyei

2023. április 14.|

A nyelvtanulásnak sokféle előnye van, és köztük olyanok is, melyekről a legtöbben nem is tudjuk, hogy léteznek. A nyelvtanulás ugyanis javíthatja a mentális egészséget.

A legnépszerűbb honlapok egészség témában

2023. április 11.|

A Freshy nemrégiben közzétette az ötven legnépszerűbb egészség és wellness témájú weboldal listáját. Amikor egészségünkről van szó, sokan az internethez fordulnak segítségért, és keresik-kutatják a válaszokat az őket égető kérdésekre.

Sikeres nők az építőiparban

2023. január 24.|

Az építőiparban a statisztikák szerint 90 százalékban férfiak dolgoznak, mindössze 10 százalék a nők aránya. Pedig ebben az iparágban is szükség van a nőkre, a hatékony csapatmunkához nélkülözhetetlen a nők szerepvállalása.